Info

Om ELO®

Vha. ELO® læres matematik via det kongelige skakspil. 

Strategi og opgaveløsning 
Når man løser opgaver, arbejdes med matematiske begreber fx række, linje, vandret, lodret, skråt, diagonalt, frem, tilbage, baglinje, midten, kvadrater og strategi. Det er en sund og struktureret tankeproces, hvor man lærer at holde fokus, koncentration og tænke fremad.

Tilpassede forløb
Alle forløb er fordelt på klassetring og inddelt i matematiske kategorier.

Ingen tabes i svinget!
Svares der forkert på en opgave, præsenteres det rigtige svar og man får en ny opgave i kategorien. Svares der forkert på den samme opgave 3 gange, springes opgaven over.

Det skal være sjovt at blive klogere!
ELO® fungerer rigtigt godt som læringsaktivitet i skolens matematiktimer. Skakspillets delelementer gennemgås med udgangspunkt i matematiske opgaver på en sjov og interaktiv måde. ELO® er et supplement, men kan ikke erstatte når der spilles skoleskak ansigt-til-ansigt, hvor det kræver en ekstra dimension, at få et spil til at fungere, vente på hinanden, overholde spillets regler og klare både at vinde og tabe.

Hvem står bag?
Skak+Mat ONline® som er et forløb i ELO®, er udviklet af Dansk Skoleskak og støttet af udlodningsmidler fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling (UVM).

Metakognitivt niveau

Sammen med hver besvarelse af en matematikopgave, stilles et megakognitivt spørgsmål: Hvor sikker er du på svaret? 

Kombinationen af svaret på opgaven og det metakognitive spørgsmål, giver et billede af hvor mange bevidst korrekte svar, ubevidst korrekte svar, bevidst ukorrekte svar og ubevidst ukorrekte svar den enkelte elev genere.

Alt sammen ses i hold-rapporter til underviseren, som kan bruge den i udviklingen af holdets kompetencer og selvindsigt.
 

Kom i gang

ELO® fungerer ved, at læreren logger på Skakmat.dk, opretter et hold, vælger et forløb og får en 4-cifret holdkode, som eleverne skal bruges til at blive tilknyttet holdet.

Opret holdet inden timen og notér holdkoden, så alt er klart, når eleverne ved timens start logger på med deres UNI-login. Når de har indtastet holdkoden, kan de gå direkte i gang med at løse opgaverne.

ELO® fungerer på alle typer af enheder, men bedst på PC, iPads og andre tablets.

Support

Har du brug for hjælp til at komme i gang, så kontakt support@skoleskak.dk.